Clubkampioenen Damesdubbel en Herendubbel 2018

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli werden onder grote publieke belangstelling de clubkampioenschappen dames- en herendubbel gespeeld.
Waren voorgaande jaren de mannelijke deelnemers meestal in de meerderheid, dit jaar waren de dames het best vertegenwoordigd. Maar liefst 9 damesduo’s, waaronder een aantal beginnende tennissters, streden fanatiek om de punten. In april startten de zussen Hanneke Nieland en Ellen Wildervank met tennisles en nu reeds plaatsten ze zich voor de halve finales. Hierin troffen ze Sia Ots en Els Mensinga. Deze dames waren te sterk voor hen. Maar toch een hele knappe prestatie van Hanneke en Ellen!
Via een moeizame overwinning op Bertha Bosker en Anje Engelage werden Margreet Oosterbeek en Martha Zwarberg de andere finalisten.
Gedurende het toernooi kwamen Margreet en Martha beter in hun spel en wonnen ze verrassend de finale van Sia en Els.
Bij de heren bestond het deelnemersveld uit 7 koppels en werd er in 2 poules gespeeld. Poulewinnaars werden Jan Okko Bosker en Willem van der Laan en Bert en Peter Pruis. Jan Okko en Willem hadden alle poulewedstrijden met grote overmacht gewonnen en ook in de finale wonnen ze op overtuigende wijze van Bert en Peter.

Op de foto van links naar rechts:  Jan Okko Bosker, Margreet Oosterbeek, Martha Zwarberg en Willem van der Laan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *